s   Lees de weblog op Jijmaakthetmee     f      y Rockin' Old School               kleur in elkaars  leven
  

ROS-NIEUWS    Info, foto's, filmpjes over bandactiviteiten op alle podia zijn welkom!
mail naar: rockingoldschool@gmail.com
Na ontvangst worden berichten z.s.m. geplaatst.
                     
     
      
     
--- --- ---
  
26-03-3019 Summer Night Ede

26-03-2019 Bij Cultura Plus bent ú aan zet!

24-03-2019 HUB ook afgelopen vrijdag groot succes!

   
Op 5 juli a.s. vindt op het Oude Kerkplein in Ede van 16 tot 22 uur het evenement Summer Night Ede plaats. Graag willen we jullie uitnodigen daaraan deel te nemen. Een ieder van jullie die dat leuk vindt, kan zijn of haar eigen aandeel inbrengen, zo lang dat aansluit bij het thema uiteraard. In eerste instantie willen we graag een inventarisatie maken van wie wat zou willen en kunnen doen. Zouden jullie willen laten weten of jullie mee willen doen en zo ja, op welke manier dat kan zijn.

Dus: wil en kun je muziek maken, schilderen, gedichten voordragen, tekenen, jongleren, zingen, goochelen, verhalen vertellen, dansen, karikaturen tekenen, enz. en vind je het leuk om dat op 5 juli op het Oude Kerkplein in Ede te komen doen, dan zien we je berichtje heel graag tegemoet. Ben je zelf niet de aangewezen persoon maar weet je mensen die dat wel zijn, laat het ons dan alsjeblieft ook weten.

Je ontvangt van ons consumptiebonnen voor een hapje en drankje. Daarnaast zullen we de gezamenlijke communicatie, promotie, aankleding en techniek voor onze rekening nemen.

We kijken uit naar jullie reacties!

Hartelijke groet,

Corine van Ruissen
Logo Cultuurfonds Ede
Stichting Cultuurfonds Ede
E-mail        corinevanruissen@cultuurfondsede.nl
Telefoon   06 1500 4303

Website    www.cultuurfondsede.nl

Cultura nodigt u uit om met ons mee te denken over het ontwikkelen van nieuwe activiteiten in Cultura. Wat zouden we samen met ú in Cultura kunnen ontwikkelen? Kom op dinsdag 23 april naar de gezellige PLUS-ochtend. Bij een gratis kopje ko e, thee of drankje kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Er zullen leeftijdsgenoten aanwezig zijn die graag iets over hun ervaringen in Cultura vertellen. Daarna zijn we benieuwd naar úw mening en mogelijke inbreng.

U bent vanaf 09.30 uur van harte welkom in het Atrium bij Café Cultura. U bent natuurlijk ook welkom als u het alleen maar interessant of gezellig vindt om erbij te zijn!

Datum: dinsdag 23 april
Aanvang: 10.00 uur
Locatie: Café Cultura, Molenstraat 45, 6711 AW Ede

Naar de flyer
 
Cultura Plus
ROS HUB 22-03-2019
  
Na opbouwen en zelf wat inspelen startten we met de voorgestelde lead mondharmonica blues jam. Een fantastisch initiatief, alle muzikanten vonden hun weg gemakkelijk, of soms met steun van de vrienden om hun heen.

Daarna, omdat er geen nummers vooraf waren ingebracht, speelden we op verzoek een heel divers aantal nummers. Het echt ruige deel bleef achterwege, ieder kon zich vermaken met de volumeknop op "prettig".

Voor a.s. vrjjdag verwachten we weer een zelfde fijne sfeer. We overwegen een setlist vooraf op te stellen dus geef svp inputs! Mail janbansema0@gmail.com met je wensen.

Ook denken we dat het goed zou zijn de gitaren wat te spreiden (nu soms 6 tegelijk). Suggesties welkom!

Tot vrijdag, 12-13hr opbouw, vanaf 13hr HUB!

Rob & Jan
ROS HUB 22-03-2019
   
--- --- ---
   

24-03-2019 Sunday Blues 7 april

21-03-2019 Podiumkans in Ede

21-03-2019 Vrijdag 22 maart ROS HUB uitdaging!

   
Sunday Blues
Op zaterdag 13 april is er weer Record Store Day. Een aantal Nederlandse bandjes zullen dan bij Joep voor de Velvet Music Store op gaan treden. ROS bandjes zijn van harte welkom! Meer  informatie en aanmelden: hdeboer@cultura-ede.nl
Hallo ROSers en vrienden van ROS!

We gaan er weer een muzkale vriendenmiddag van maken, met jullie hulp! In lokaal 0.40 hebben we de backline staan, dus drums, bas- en gitaarversterkers, microfoons en publiek :)

Wat je zelf mee kunt nemen is: een muzikale nieuwsgierigheid of honger om zelf wat te doen, noten lezen is niet nodig, elk niveau is prima, we zijn aan het plezier maken, niet optreden. 

We hebben van Henk Heineke een voorstel gekregen om 'Chicago blues'  te spelen en beginnen daar dan ook mee. Henk speelt daar lead harmonica (ja dat kan ook!) en een aantal muzikanten wordt uitgenodigd/uitgedaagd om daar 'unplugged' in mee te spelen. Een voorbeeld van hoe dat klinkt is te vinden hier: https://youtu.be/W26O3Nb5IcY

Daarna spelen we op verzoek (er zijn geen vooraf aangedragen nummers ingebracht) nummers waarbij de volumeknop LAAG blijft, Jan en Rob waken over de decibels. Uit jullie eigen repertoire, stap op het podium na afstemming met Rob en Jan, speel wat je zelf wil delen, we kiezen daarin samen met je de instrumenten, de rest van de muzikanten zijn dan even publiek.

We hebben van een flink aantal mensen al toezegging dat ze komen:  Daniël, Onno, Hans, Henk, Berry, Jannie, Bert, en vanuit Greyhound Jam verwachten we ook weer inbreng, wellicht ook van ex-leden die komen meegenieten en zelfs (?) meespelen!

Aan het einde van de middag gaan we los en proberen het dak eraf te spelen, voor de liefhebbers van "hoezo decibels!". Daarvoor spelen we dus met aandacht voor harmonie en volume LAAG.  Zoals afgesproken nogmaals dus het schema:

12:00 - 13:00 uur  Inrichten zaal, 'soundcheck' en vrij, interne mens versterken na ROS, etc
13:00 - 14:45 uur  Samen spelen met volume zo laag dat het voor iedereen leuk blijft
14:45 - 15:30 uur   Grenzeloze Rock, voor de liefhebber van hard!
15:30 - 16:00 uur   Opruimen en nagenieten

Muzikale groet, Rob en Jan
   
--- --- ---
     

21-03-2019 Podiumkans in Ede

19-03-2019 Verkoop tickets ROSfest van start!

19-03-2019 ROS Nieuws uit TIEL 

  
Op zaterdag 13 april is er weer Record Store Day. Een aantal Nederlandse bandjes zullen dan bij Joep voor de Velvet Music Store op gaan treden. ROS bandjes zijn van harte welkom! Meer informatie en aanmelden: hdeboer@cultura-ede.nl
ROSfest ROS in Tiel pakt uit op zondag 31 maart a.s.! Klik hier voor meer informatie 
  
--- --- ---
     

18-03-2019 ROS HUB zoekt hulp

18-03-2019 Service voor ROS HUB!  

15-03-2019 Geslaagde doorstart ROS HUB!

   
Hallo ROSers,
  
We hebben enorm genoten van de HUB afgelopen vrijdag en willen, zoals al aangegeven, een nieuwe start maken, voor iedereen, door iedereen die wil. Het volgende format is besproken en willen we eerst volgen, later kunnen we aanpassen als er behoefte aan is:
  
12:00 - 13:00 uur  Inrichten zaal, 'soundcheck' en vrij, interne mens versterken na ROS, etc
13:00 - 14:45 uur  Samen spelen met volume zo laag dat het voor iedereen leuk blijft
14:45 - 15:30 uur   Grenzeloze Rock, voor de liefhebber van hard!
15:30 - 16:00 uur   Opruimen en nagenieten
  
Wat we samen spelen willen we meer georganiseerd doen. Hiertoe wil ik graag van jullie horen
  • welk nummer je graag wil doen
  • in welke key
  • welk instrument je zelf daarin wil doen (of zingen :))
Als je geen nummer wil aandragen maar wel wil meespelen dan graag
  • welk instrument je wil spelen
  • welke stijl je voorkeur heeft
 
Uit jullie inbreng maken we dan een set list waarbij elk nummer een zo goed mogelijke bezetting heeft. Wisselen van muzikanten is snel en frequent dus zet je spullen al klaar, luister soms naar je
vrienden en speel vaak zelf mee op nummers die je een leuke uitdaging geven!
  
Hoeveel jullie bijdragen bepaalt in hoeverre we kunnen aansluiten bij jullie wensen, dus neem je verantwoordelijkheid: we maken dit samen een succes. Bij gebrek aan voorstellen en reacties zullen we zelf een set list maken en die publiceren. Dan kunnen jullie alsnog aansluiten maar heb je minder eigen invloed.
  
Dus alsjeblieft: laat ons weten!
  
Alle voorstellen graag naar janbansema0@gmail.com , doe dat svp uiterlijk woensdagavond dan hebben we donderdag nog voor organisatie.
  
Muzikale groet,
Jan Bansema
Rob Koel
Als antwoord op het idee van Rob Koel: 'dat het prettig zou zijn als iedereen in de ROS HUB dezelfde bladmuziek d.w.z. tekst,  accoorden, (noten red.) voor zijn neus heeft', zijn vanaf nu geuploade pdf's en mp3-files voor downloaden beschikbaar op de ROS site zodat ieder het juiste printje (pad) kan downloaden en meenemen. Stuur  pdf's en mp3-files naar rockingoldschool@gmail.com.

Klik hier of op ROS HUB in het menu boven aan de site.
Vandaag waren verschillende bands in de ochtend weer actief aan het repeteren voor het volgende ROS optreden.  Na een snelle lunch waren een mooie groep ROSsers er nog lang niet zat van en verzamelden zich in 0.40 voor de opnieuw gestartte HUB. 

Met een flink aantal muzikanten, zangers en zangeressen bleek het mogelijk om samen muziek te maken wat voor iedereen plezierig was.

Greyhound Jam leden, samen met de aanwezige muzikanten, startten met het spelen van een paar nummers waaronder een tryout, kregen complimenten en goede opbouwende feedback wat gewaardeerd werd.

Daarna kreeg Jelle alle ruimte om te jammen met door hem meegenomen nummers waarvan hij ook de muziek op papier uitdeelde.

De rest van de middag werd ingevuld door een mix van spelers uit verschillende bands en verschillende stijlen muziek. Excuses aan Cultura dat we niet weg te krijgen waren!

We hebben de middag geëvalueerd en denken een succesvolle formule te hebben gevonden om de HUB nieuw leven in te blazen. In een volgend bericht vertellen we hoe we voorstellen verder te gaan. 

Rob Koel,
Jan Bansema
   
---  --- ---
      

15-03-2019 ROSfest Laatste nieuws!

15-03-2019 Blik in de Amsterdamse 'ROS-keuken'

15-03-2019 Jong Belegen naar Den Haag

   
ROSfest krijgt met 10 bands die zich opgaven voor deelname duidelijker vorm. We kiezen op zondag 26 mei voor twee podia waarop de bands simultaan hun sets gaan spelen. Een podium in het Atrium met ruimte voor 5 bands en een tweede podium in de concertzaal (zoals we kennen van ROS PAKT UIT - waar tegelijkertijd ook 5 bands kunnen spelen. De bands die zich opgaven zijn:  

1. Greyhound Jam             Atrium          - keuze 15-03 13.00
2. Bold Guys                       
Concertzaal - keuze 15-03 14.00
3. Symbiose                           Atrium of concertzaal?
4. Band van Broer Terpstra Concertzaal - keuze 16-03 14.00
5. Jong Belegen                  Concertzaal - keuze 15-03 14.00
6. The Braveheart Band    Concertzaal - keuze 15-03 17.00
7. Loes & Friends                  
Atrium of concertzaal?
8. The Beatle Band             
Atrium          - keuze 15-03 17.00
9. BJORKD Band                   Atrium         -keuze  17-03 14.00
10. The Blues Project          
Atrium of concertzaal?

In eerste instantie kunnen bands aangeven op welk podium zij vanaf 14.30 uur willen staan (Let wel! Een keuze is nog geen garantie). Doe dit s.v.p. a.s.a.p. via rockingoldschool@gmail.com.

Als ruimte en tijd het toelaten vragen we mogelijk nog een gastband uit Den Haag, Arnhem of Tiel.
Ook in Amsterdam blijken oudere jongeren Rock-actief te zijn. Lees er meer over in dit artikel
  
MUG
Op 7 april staan de ROS-bands Jong Belegen en Old Bold & Grey in Den Haag op het podium. Meer informatie
 
Musicon
   
--- --- ---
   

14-03-2019 Foto en link Jong Belegen

13-03-2019 Overzicht podiumkansen 

13-03-2019 Hub in ontwikkeling

    
Hierbij een foto en een link naar een facebook filmpje van ons gezellig en sfeervol optreden op 9 maart j.l. in het Oude Postkantoor Bennekom.  Inmiddels zijn we ook vastgelegd om in de Heideweek op de Vlegeldag in Bennekom te komen spelen.
 
Jong Belegen in Bennekom
Hier - omdat het er zoveel zijn - een overzichtje van podiumkansen (en voorbereiding daarop) die de komende maanden plaatsvinden en waarover je hieronder meer informatie vindt:

ROS HUBfest                                     - vanaf vrijdag 15 maart 2019
Jong Belegen in Den Haag             - 7 april 2019
ROS PAKT UIT #10                           - 14 april Café Chillerz
Cultura Plus!                                     - 23 april Atrium Cultura
ROSfest                                              - 26 mei Cultura poppodium
Fête de la Musique Ermelo            - 22 juni Ermelo
Podiumkansen Uitmarkt Ede!      - 30 augustus 2019
Greyhound Jam in Den Haag         - 29 september 2019
Door een misverstand in een interne mailwisseling tussen Rob en Jan die beiden trekker van de Hub zijn stond Anke Wit vermeld in het onderstaande bericht. Anke kijkt of ze voorafgaande aan ROS-Dance in de HUB aan wil schuiven. Jan wil a.s. vrijdag met de dan aanwezige muzikanten graag meespelen en ook zelf een aantal nummers inbrengen van CCR, Bruce Springsteen en RHCP. Samen willen we van de HUB een succes maken, dit is afhankelijk van de bereidwilligheid van eenieder om naar de wensen, mogelijkheden en beperkingen van de anderen te luisteren en er een fijne middag van te maken.
 
 --- ---
---
 

13-03-2019 ROS HUBfest NIEUWS!

13-03-2019 Fête de la Musique Ermelo

13-03-2019 Greyhound Jam ook naar Ermelo!

 
We hebben aardig wat reacties gekregen van Rossers die komen spelen.  Dus het gaat een gezellige muzikale happening worden. Er kunnen gelukkig nog een paar zangers/ instrumentalisten bij. Je kan ook altijd komen kijken en leren en de volgende keer meedoen als het je bevalt. We proberen wel in een rustige semi akoestische setting te spelen zodat je niet de zaal wordt uitgeblazen.  En belangrijk ieder komt aan de beurt en kan meedoen.Ingezonden verzoeken om samen te spelen:

Jan Bansema: gaat wat nrs Van Springsteen en CCR doen
Jelle Wiersma: Blueberry Hill,  The French Song, meerstemmige zang, Sloop John B, Beach Boys, in F, meerstemmige zang, La Bamba, Trini Lopez, in D South of the Border,

Henk Heineke & friends: Out of the weekend, Heart of gold,  Wild Horses. The River.

Hans van Heteren: Beatles ;Julia. Stones Dead Flowers, Sweet Virginia country  nr.

Rob Koel: Beatle nrs mooi om samen te doen

Ik zal ook proberen te laten zien hoe je kan laten begeleiden door electronica. TRiO bandlooper en Karaoke.

Mocht je vooraf al een favoriet nr weten laat het dan even weten. rob.Koel@gmail.com Maak ik vooraf een programma zodat iedereen kan meedoen.
Bands die in Ermelo willen spelen tijdens het Fete de la musique in Ermelo worden verzocht zich ieder apart op hun site aan te melden.

Bij 'aanvullende informatie' s.v.p. vermelden dat de band ontstaan is uit ROS in Cultura Ede.

Dit advies (via een tip van Onno) kwam naar voren in het contact met Dick van Leeuwen, de voorzitter van de organisatie van Fête de la Musique.

Het Fête de la Musique in Ermelo, 22 juni in hopelijk zomerse sferen, ziet ook Greyhound Jam op één van de straat podia.  Een niet meer weg te denken muziekfeest in dit mooie dorp waar liefhebbers van heinde en ver komen, om te genieten van de vele optredens variërend van zang, dans en cabaret.  Dus ook van Rocking Old School, meerdere bands, waaronder natuurlijk Greyhound Jam. We kijken er naar uit ambassadeurs te zijn van leeftijdsloze muziek passie en wat dit doet met energie, vriendschap en levenslust! (Bron: Jan Bansema)--- --- ---
 

11-03-2019 ROS HUBfest specials!

11-03-2019 ROS band voor Cultura Plus!?

09-03-2019 Aanmeldingen ROSfest

 
In de aanloop naar het ROS jubeljaar met het ROSfest organiseren we een aantal HUBfest specials. Vrijdag 15 mrt start 13.00  zaal 0.40 open 12.00.

Wat gaan we doen.
Muziekmaken. Ieder kan zijn ding doen. Eigen nrs of covers.  Drums, bongo,s Versterkers en zanginstallatie zijn aanwezig. Dus alleen instrument en kabeltje mee. Proberen zoveel mogelijk op een laag volume te spelen. Je hoeft geen Rosser te zijn maar wel een zekere leeftijd hebben. Ook een mooie kennismaking met Cultura RockingOSchool.

Akoestische setting.
Met je gitaar, piano of anders kan je een paar nrs zingen voor de anderen ; mooie leerzame testcase. Je kan ook begeleiding krijgen van gitaar, zang, bas ,drum, whatever.. Is ook wel eens leuk om te doen.

Band setting
Heb je een band of een deel daarvan kom dan een aantal nrs spelen voor eigen publiek. 

Jam setting
Samen muziek maken. in wisselende samenstelling onder begeleiding, zodat je dit eigen kunt maken.

Bladmuziek setting
Ivm. de vraag naar bladmuziekmuzikanten kunnen we misschien iets samenstellen kijken hoe dat gaat.

Leermoment
Misschien zijn er muzikanten die iets kunnen vertellen (voordoen) over hun instrument of over muziektheorie. Hoe speel je Country , Rock, BLUES, Funck, Jazz . Hoe maak je accoorden over je hele fretbord.  Eenvoudig solo in 3 stappen. Hoe krijg je de sound van Keith Richard  enz.
Hoe samenspelen. Hoe werkt een saxofoon, mondharp enz
Als je iets te vertellen hebt meld je dan even aan bij mij. rob.koel@gmail.com.

Als je zin hebt om mee te doen kom dan langs afspraak maken hoeft niet. Maar voor de voorbereiding mag het wel. ivm de te spelen muziek (bladen) en voordrachten.
Voor vragen Rob.koel@gmail.com of bel app 06-13838948

In Mei sluiten dan af met  het GrandHUBfest 

Tot vrijdag.
groet,
Rob
Op dinsdagochtend 23 april is er in het Atrium van Cultura een bijeenkomst voor mensen die meer willen met Cultura. Het wordt een bijeenkomst waarin een aantal Cultura-activiteiten voor 'oudere jongeren' worden getoond als smaakmaker voor meer. Denk aan  theater, cultureel erfgoed, muziek, dans, keramiek etc.. Maar er is meer mogelijk en dat willen we graag aan de aanwezigen ontlokken en een panel zien te vormen dat nieuw aanbod gaat bedenken en realiseren binnen de faciliteiten die Cultura biedt.

Het zou mooi zijn als er bij de inloop in de pauze en na afloop ROS muziek zou kunnen klinken. Wie het leuk vindt aan deze creatieve ochtend mee te werken stuurt een mailtje aan
rockingoldschool@gmail.com
Direct na plaatsing van het bericht over ROSfest op 8 maart (zie hieronder) gaven de volgend bands zich (sommige optioneel) op:

Met voorrang de bands in ROS EDITIONS X:
1. Greyhound Jam                  0.38
2. Band Peter de Bruijn         0.39
3. Symbiose                             0.37 

En verder:

4. Band van Broer Terpstra
5. Jong Belegen
6. The Braveheart Band
...
 
 ---
   

09-03-2019 Oproep Jelle Wiersma

09-03-2019 Podiumkansen op Uitmarkt Ede!

09-03-2019 Nieuwe deelnemer ROSPOOL

  
Alle ROS deelnemers ontvingen een mail met bijlage met een oproep door Jelle Wiersma (gitarist en zanger in een van de voorbije ROS EDITIONS). Jelle zoekt muzikanten die het minder makkelijk vinden om zomaar te jammen en/of zonder bladmuziek te spelen.


Op vrijdag 30 augustus 2019 vindt van 16.00 tot 23.00 uur op het Oude Kerkplein in Ede de Uitmarkt Ede plaats. Uitvoerend kunstenaars krijgen gelegenheid hun werk tonen en/of de tentoonstellingen waaraan zij in het nieuwe seizoen deel gaan nemen te promoten. Naast de culinaire kraampjes en aankleding van Heideweek Culinair, zijn er drie podia op het plein. Aan beide zijkanten van de kerk één en tussen de bomenrij (de scheiding tussen Oude Kerkplein en Raadhuisplein) een, kleine, derde. Op de eerste twee podia vinden muziek-, zang-, dans- en theateroptredens plaats. Elk optreden duurt een kwartier en op de twee podia wordt afwisselend opgetreden (kwartier optreden, kwartier ombouw dus). In totaal kunnen er 42 optredens plaatsvinden. Als je interesse hebt, stuur dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk 8 april a.s., een mail naar corinevanruissen@cultuurfondsede.nl met daarin: Naam artiest(en), contactpersoon, telefoonnummer, mailadres, inhoud van het Optreden, technische wensen, promotio- nele/communicatie wensen en overige opmerkingen.  Deelnemers ontvangen een consumptiebon voor een hapje en drankje, zelf te kiezen bij Heideweek Culinair. Daarnaast zullen we de gezamenlijke communicatie, promotie, aankleding en techniek voor onze rekening nemen. We kijken uit naar jullie aanmeldingen voor Uitmarkt Ede! Sinds vandaag is ook Josje van der Straten - gitariste bij Greyhound Jam - onder de gitaristen te vinden in de ROS POOL. Dé manier om snel met andere intrumentalisten in contact te komen en te blijven.  Wil je ook van deze service gebruik maken? Klik hier  en volg de instructies op de pagina.
 
------      
  ---
   

08-03-2019 ROS FEST in de maak!

05-03-2019 Band van 60-plussers speelt vol elan podia plat

05-03-2019 Jong Belegen in de Gelderlander

   
Vooraankondiging!

Zoals het er nu uitziet komt er op zondag 26 mei - ter gelegenheid van de 10e editie van ROS EDITIONS - een rockconcert, ROSFEST genaamd, in de concertzaal van Cultura.

ROS PAKT UIT#10 in Café Chillerz op zondagmiddag 14 april a.s. mag een spetterende opmaat voor ROSFEST zijn!

Na 14 april kunnen de repetitiestudios worden gehuurd (liefst ook op vrijdagochtend) door alle bands die op ROSFEST! 'acte e presence' willen geven. Opgave voor deelname is hierbij geopend...

Stuur een mailtje naar rockingoldschool.@gmail.com als je er met je band bij wilt zijn.
  
We nodigen íedereen' uit en natuurlijk betreft dat ook alle oud ROS-deelnemers. 

Zegt het voort!       Denk mee!       Zegt het voort!
Hierbij een link naar een persbericht in het Bennekoms Nieuwsblad over ons (Jong Belegen) optreden aankomende zaterdag. Voor meer informatie zie de flyer.
   
Jong Belegen
Jong Belegen in de Gelderlander
        
--- --- ---
       
01-03-2019 Jong Belegen in Bennekom! 01-03-2019 Steun de missie van Cultura 01-03-2019 The sixties in Museum Lunteren 
         
Hallo muziekvrienden,

Bijgaand de flyer die vandaag o.a. op facebook is gezet door de organisatie muziekproject Oude Postkantoor Bennekom aangaande ons optreden volgende week zaterdag.

Je mag het gebruiken om het te verspreiden onder je eigen familie, (facebook) vrienden etc.

Gisteren ben ik telefonisch benaderd door een redacteur/journalist van het Bennekoms nieuwsblad. Hij vroeg aanvullende vragen n.a.v. onze autobiografie. Reden hiervan is om een iets uitgebreider bericht in het Bennekoms Nieuwsblad te willen plaatsen. Woensdag wordt deze krant bezorgd in Bennekom en is dan ook online te lezen. Deautobiografie zal wat uitgebreider zijn en zal met onze groepsfoto in die krant geplaatst gaan worden.

Heb extra reclame gemaakt voor ROS Ede (hij wilde hier graag iets meer over weten) en uiteraard over ons zelf van; hoe en waar is de band ontstaan, ontstaan naam van de band, bezetting bandleden, muziek ervaring/genre etc.

Met muzikale groet,

Peter de Bruijn
JONG BELEGEN
WIE IN CULTURA GELOOFT KAN ACTIEF MEEDOEN ALS MECENAS
  
Wist je dat de Cultura website een ‘Steun ons’-knop heeft? Hiermee is het voortaan mogelijk om als mecenas te participeren in de missie van Cultura. Een klik op deze knop voert naar het waarom en hoe een gemotiveerde gebruiker Cultura kan steunen. Wie Cultura steunt wordt ‘lid van de Cultura-familie’ en ontvangt voor haar of zijn gift waardering in de vorm van aandacht en een passende tegenprestatie. Cultura gelooft in de culturele waarde van wat zij te bieden heeft in nauwe samenwerking met de bezoekers. Helpt u ook mee de Cultura beleving zoals bijvoorbeeld in Rockin' Old School in top te houdenSteun ons

Met the Sixties duikt het Museum Lunteren in de mythische jaren van de vorige eeuw. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om op de tentoonstelling via de jukebox zijn of haar lievelingsnummer te beluisteren, of plaats te nemen in een bioscoopstoel van rood pluche om...

              
--- ---    ---
                  
01-03-2019 Podiumkans in de regio!  22-02-2019 Gitarist of toetsenist gezocht 18-02-2019 Videoregistratie RPU#9 on line
    

Op zaterdag 22 juni 2019, vind voor de twaalfde keer het Franse muziekfeest Fête de la Musique plaats in en rondom het centrum van Ermelo. Op meer dan dertig podia, krijgen muzikanten, dansgroepen, koren, bandjes, zangers en zangeressen de kans om hun talenten en kunsten te vertonen en te laten horen. Klik op de titel van dit bericht voor meer informatie en contactinformatie. (Bron: Onno Knol)

Rockin' Old Schoolflyers kunnen voor promotiedoeleinden worden opgehaald in de conciergeruimte van Cultura in het blauwe postvakje van Joop.  Een bandje van 3 mannen van midden 50 jaar zoekt een nieuw bandlid. Een toetsenist en/of gitarist die ook kan zingen. Ze spelen rock en pop. De bandleden komen uit Wolfheze en Oosterbeek. 

Ze hebben een oproep geplaatst op de muzikantenbank, maar nog geen reactie gehad. Wellicht komt er iemand uit de omgeving Oosterbeek/Wolfheze bij ROS die belangstelling heeft. Meer informatie via dbosman@malkander-ede.nl

Greyhound Jam

1.    https://youtu.be/w8EI66sUyLQ
2.    https://youtu.be/D_RU6qf6rR4
3.    https://youtu.be/AneUq4b3R7A
4.    https://youtu.be/qHmWKV5U58o
5.    https://youtu.be/GUuUHbBhr_M
6.    https://youtu.be/7c7fQyvxewA
7.    https://youtu.be/1vGOOMbOVT0

Old Spice

1.    https://youtu.be/OBRe1-f6d90
2.    https://youtu.be/YWZuJoWVYRk
3.    https://youtu.be/9gAYuvHOFpM
4.    https://youtu.be/kS1RtlMAtPM
5.    https://youtu.be/U3lHQnF05NY
6.    https://youtu.be/1TznUXw7nU0
7.    https://youtu.be/O1uBopczpZE
8.    https://youtu.be/YhAU1lMMO7g

Old Bold & Grey

1.    https://youtu.be/-Ky8ldQGB0c
2.    https://youtu.be/9wjFHq-MH3k
3.    https://youtu.be/TcdEbf8T8kE
4.    https://youtu.be/px3RahEdSTQ
5.    https://youtu.be/9nX8SPHBC8Y
6.    https://youtu.be/DTn6dEP6Oyk

The Bjorkd Band & The Braveheart Band

1.    https://youtu.be/ELC8rGwuOs8
2.    https://youtu.be/w9Ce-40dLrg
3.    https://youtu.be/JV6JdgwntBc
4.    https://youtu.be/g2g1EGZcwfg
5.    https://youtu.be/8qUZH2dLlsQ
6.    https://youtu.be/AIB6UhP2hU4
7.    https://youtu.be/0sqHp6f2xY0
8.    https://youtu.be/m-2BfjdU1Fc
9.    https://youtu.be/dab77i442-Q
10.   https://youtu.be/uzOl4NEdNcA
11.   https://youtu.be/b8DS3XJS3ZQ
12.   https://youtu.be/j46FhfRjiuQ
13.   https://youtu.be/IapBDFBcV6k
14.   https://youtu.be/B9hHXr0FwLo
  
---
    
13-02-2019 Greyhound Jam plans ahead
04-02-2019 Jong Belegen hits the road! 03-02-2019 Leuk artikel in Ede Stad
   
Greyhound Jam gaat zoals nu geplanned 29 september naar Den Haag voor een optreden in samenwerking met Willem Monteiro's muzikale initiatief. Na Nijkerk gaan we een optreden verzorgen in de mooiste stad achter de duinen, een uitwisseling geboren uit het optreden van zijn band dBidh in Ede bij ROS. Een set van een uur, maar net zo belangrijk: nieuwe vrienden met gelijkgestemde muzikale passies.

Bron: Jan Bansema, bandleider Greyhound Jam
De band Jong Belegen is wekelijks in Cultura te vinden om te oefenen voor verschillende optredens. Op zaterdag 9 maart a.s. treden zij op in het Oude Postkantoor in Bennekom i.h.k.v. een sixties/seventies avond. Aanvang 21.00 t/m 24.00 uur. Zij maken daarbij van de gelegenheid gebruik de bezoekers de nieuwe ROS-flyer aan te bieden. Daarnaast zijn zij al weer bezig met ontwikkelingen richting de Heideweek 2019 op de Vlegeldag in Bennekom en een Seniorenavond in Cultura.Ook hebben zij contact met Willem Monteiro (wilmo350@hotmail.com) in den Haag om met de ROS bands Jong Belegen en ook Old Bold & Grey aldaar te gaan.  Voor Old Bold & Grey staat dat al vast. (Meer informatie over de podiumkansen in Den Haag lees je hieronder). Voor Jong Belegen is er donderdag a.s. een bespreking. Voor alle optredens kunnen zij gebruik maken van de 'gear' (instrumenten o.a. geluidsinstallatie, keyboard etc.) van ROS/Cultura. Dit steeds in overleg met de coaches en Cultura faciltiair. (jmenting@cultura-ede.nl) ROS PAKT UIT #9 in Chillerz

Vanaf ca. 17.00 uur transformeert de Bjorkd Band in The Braveheart Band waarna het iedereen vrij staat aan de jam mee te doen.
   
---
         
01-02-2019 Video-opnamen 10 februari onzeker 01-02-2019 Definitief programma ROS PAKT UIT#9  01-02-2019 Bericht voor Rossers van het 1e uur
  
Voor ROS PAKT UIT#9 is het helaas nog niet gelukt de video registratie te regelen. We houden ons aanbevolen voor tips via rockingoldschool@gmail.com.

11.00 uur Ophalen gear in Cultura

11.30 uur afleveren in Chillerz

12.00 uur Opbouw backline (coaches)
                  Set-up videoregistratie
13.00 uur mini-soundcheck 
14.00 uur zaal ‘leeg’
14.30 uur                   Greyhound Jam
- Setlist max. 30’
15.10 uur                   Old Spice

- Setlist max. 30’        
15.50 uur                   Old Bold & Grey
- Setlist max. 30’
16.30 uur                   Bjorkd Band 
                                     (Barry, Jannie, Onno, Rob, Kees, Daniël)
- Setlist max. 30’
17.00 uur Einde ROS PAKT UIT#9

Jam na afloop wordt nog met Chillerz afgestemd.

-    1 pa + monitoren

-    5 microfoons, snoeren en 5 standaards
-    8 muzieklessenaars
-    4 gitaarversterkers (1 akoestisch)
-    1 basversterker
-    1 keyboardversterker
-    1 keyboard

      - zwarte Yamaha uit 0.37 + standaard + kruk + snoeren
-    1 drumset +kruk

-    Tamboerijn
-    Alle noodzakelijke kabels
-    Effectapparatuur

N.B. Muzikanten kunnen 10-02 desgewenst weer eigen equipment meenemen. 

Voor wie jammen niet meteen ziet zitten

 

Op vrijdag 15 februari a.s. gaat ROS EDITIONS#10 van start. We nodigen deelnemers die eerder meededen van harte uit nog eens in te stappen. Het procedé van ROS is in de 8 voorbije edities door de coaches verder ontwikkeld maar het devies is onveranderd gebleven: '49+ en (weer) spelen in een band' én: 'Ervaring of noten kunnen lezen is NIET nodig'. Dit laatste vooral om diegenen die de drempel tot actieve deelname niet durven te nemen te bemoedigen.

 

Tegelijkertijd is een akkoordenschema of bladmuziek natuurlijk wel heel handig als houvast in de ontwikkeling van een setlist. Gitarist en zanger Jelle Wiersma wil zich in de komende editie graag inzetten voor muzikanten die juist WEL redelijk tot goed uit de voeten kunnen met bladmuziek, dus voor een band van mensen die prima van bladmuziek spelen, of daar de voorkeur aan geven en (nog) niet de stap durven zetten naar een puur jammende groep. Niet iedereen gaat jammen zonder “Lyrics + Chords” meteen goed af. 

Graag tot vrijdag 15 februari a.s. én natuurlijk op zondag 10 februari in Café Chillerz op het Marktplein in Ede!

  
---
  
31-01-2019 Deelnemers overtuigen drempelaars? 31-01-2019 Programma ROS PAKT UIT#9 in Café Chillerz 18-01-2019 Vooruitblik ROS PAKT UIT#9 in Café Chillerz
    
In de laatste edities van ROS hebben we steeds 'slechts' 3 bands kunnen vormen terwijl er plaats is voor 4. De aanwas van nieuwe deelnemers verloopt druppelsgewijs en dat zou - zeker bij aanvang van een nieuwe editie - best wat meer mogen zijn. Duidelijk is intussen dat we via berichten in de media de doelgroep niet zodanig bereiken dat mensen de drempel over durven. Wie van jullie zou er mee willen werken aan een periodieke flyeractie op momenten en plekken waar de doelgroep aanwezig is. We denken aan de winkelstraat op vrijdagavond of zaterdagmiddag. Klik hier voor de flyer die daarvoor gemaakt is en die volgende week in een oplage van 1.000 door de drukker aan Cultura wordt geleverd. Reacties , opgave voor flyeren zijn welkom via onze mail en in de wandelgangen natuurlijk.

Aanstaande vrijdag 1 februari is het weer tijd voor het samenstellen van een ROS PAKT UIT programma. Op zondag 10 februari staan we immers weer in Café Chillerz. Samen met de coaches mag het onderstaande schema worden ingevuld.

RPU#9 Zondag 10 februari 2019
-    Cafe Chillerz
-    Marktplein Ede

12.00 uur Opbouw backline (coaches)
                  Set-up videoregistratie
13.00 uur mini-soundcheck
14.00 uur zaal ‘leeg’
14.30 uur                   Band I
- Setlist max. 30’
15.10 uur                   
Band II
- Setlist max. 30’       
15.50 uur                  
Band III
- Setlist max. 30’
16.30 uur                   
Band IV
- Setlist max. 30’
17.00 uur Einde ROS PAKT UIT#9

Tot 20.00 uur nazit/Jam
  
 
Voor het programma van ROS PAKT UIT#9 in Café Chillerz op zondagmiddag 10 februari a.s. opteren de volgende bands: Greyhound Jam,  Old, Bold & Grey en de Björkband. Ook Old Spice nam in november 2018 een optie op een plekje in het programma. Zo zijn we weer verzekerd van 4 bandoptredens. In januari kwam er nog een verzoek via de Björkband voor het spelen van een paar extra nummers. We maken er weer een mooi programma van met voor elke band maximaal 30 minuten. Zo houden we het programma spannend voor het publiek. Voor de volgende ROS PAKT UIT is er al weer een nieuwe aanvraag binnen via Peter de Bruin.       
    
--- --- ---
    
17-01-2019 Podiumkansen in Den Haag! 17-01-2019 BEELDEN ROS PAKT UIT#8 14-01-2019 ROS EDITIONS#10 
        
Gisteren ontvingen we van Willem Monteiro (gitarist in de Haagse band Dbidh)  een uitnodiging voor maar liefst 4 momenten in Den Haag.

Met zijn kersvers opgerichte stichting Rockodonts heeft Willem op de zondagmiddagen 7 april, 23 juni, 29 sept en 24 nov de zaal in het Haagse  Musicon gereserveerd voor 60+ bands.

ROS bands uit Ede nodigt hij van harte uit daaraan deel te nemen.

Er kan op steeds een programma van 13.00 tot 17.00 uur worden gemaakt. Er is een backline aanwezig en de toegang is gratis!

Meer informatie en opgeven kan via Willem
De beelden van ROS PAKT UIT#8 in Café Chillerz die Zwanenburg films registreerde zijn aan deze pagina toegevoegd. De volgende ROS editie start op vrijdag 15 februari,  direct aansluitend op ROS PAKT UIT#9 op zondag 10 februari in Café Chillerz. Klik hier voor het repetitieschema
    
--- --- ---
      
14-01-2019 Greyhound Jam in Nijkerk groot succes!  14-01-2019 ROS DANCE weer van start!  14-01-2019 Bluesroute Wageningen
    
Zondag 13 januari trad Greyhound Jam op in de bibliotheek van Nijkerk, waar een tweewekelijks zondagspodium voor levendigheid zorgt. Tijdens een uur durend optreden voor toegestroomd lokaal publiek, dat zo enthousiast was dat ze een toegift vroegen en een staande ovatie gaven, lieten de ROS muzikanten zien en horen dat ze een feestje konden geven! De ca. 40 lokale toeschouwers, aangevuld met hun vaste groupies, zongen mee en gaven de muzikanten een fantastisch warm onthaal. Na afloop werden afspraken gemaakt voor een vervolg in het najaar! Met dank ook aan Cultura voor het ter beschikking stellen van de apparatuur, die van de grond af door de ROSers werd opgebouwd,  een volledige roadshow (Bron: Jan Bansema, gitarist Geyhound Jam). Lees hier de recensie: 'Greyhound  Jam speelt bibliotheek plat' in Stad Nijkerk

 Greyhound Jam in Nijkerk 13-01-2019

Beste dansliefhebbers, 

 

Hierbij een reminder voor het opstarten van de danslessen in het nieuwe jaar. Graag gaan we weer van start met onze beginnerscursus Stijldansen op de vrijdagmiddag op vrijdag 18 januari a.s. van 13.45 – 15. 00 uur. Hoop jullie allemaal weer met veel gezelligheid en dansenergie te zien!

 

Hartelijke dansgroetjes,

Annemieke

Blues in Wageningen
    
--- --- ---
    
    
10-01-2019 Beste ROS muzikanten! 09-01-2019 Doe mee! Schrijf je in! 09-01-2019 Nieuwe ROS-Serie in Tiel van start
  
Met de registratie van ROS PAKT UIT#8 op 25 nov j.l. door Robin Zwanenburg ben ik blij verrast! Prima geluidskwaliteit en eenvoudige beeldmix geven goed weer in welke positieve flow we terecht kunnen komen! Er ontstaat iets . . .moois! Met dank aan onze muziekcoaches voor hun begeleiding en Joop voor de organisatie.

Hoe nu verder? Tenslotte staan we 10 februari alweer op de bühne. Dit keer ook weer bij Chillerz. Ik heb me technisch laten voorlichten door een jonge enthousiaste MediaMarkt medewerker. Met beperkt budget is het al mogelijk om opnamen te maken, richtmicrophone te koppelen e.d..

Ontbrekende factor is natuurlijk de cameraman, maar zouden we dat niet zelf kunnen? Of met een paar man regelen? Dan kunnen we misschien nog wat actueler zijn in de distributie van de video's e.d.. Ik ben te bereiken op 0653104738 en hoop medestanders met elkaar in contact te brengen.

In afwachting met vriendelijke groeten,

Henk Heineke
M: 0653104738


Op vrijdag 25 januari aanstaande organiseren Cultura, Astrant en het Muziekplein een masterclass voor startende singer songwriters in Cultura. Schrijf je nu in voor deze masterclass singer songwriter, met singer songwriters Lavalu en Lucky Fonz III (de allereerste huisartiest van DWDD) en de zangeres Lavalu (o.a. het pauperparadijs). De masterclasses worden geleid door Rogier Pelgrim en Muziekplein docenten Rob Halewijn, Kitty Meijer en Katrin Ebbert. Tussen 13.00 en 17.00 uur is er les in diverse aspecten van het singer songwriten, zoals teksten schrijven, zingen en ‘stage-presence’.
Klik hier voor de flyer
! En of.... Schrijf je in
Aanstaande vrijdag 11 januari gaat in Tiel (alweer) de 8e Rockin’ Old School bandserie van start. Lokale en regionale popmuzikanten en zangers(essen) van 50+ komen op de vrijdagochtend in de oefenruimtes van Zinder in Tiel bijeen. De afgelopen 4 jaar zijn er in Tiel uit de ROS sessies 7 succesvolle eindconcerten voortgekomen, waarbij zelfs een optreden bij omroep MAX. Gestart in Twentietoe in het voorjaar van 2015, is het fenomeen overgewaaid naar diverse plekken in Nederland, waaronder ook Arnhem en Ede. In  8 coachingslessen, verdeeld over 12 weken, kunnen popmuziek minnende Rockers uit de regio Tiel hun muzikale hart ophalen in de oefenruimtes van Zinder. Tijdens de eerste bijeenkomst, waar hopelijk ook weer nieuwe gezichten bij zijn, wordt een bandindeling gemaakt, rekening houdend met  je muzikale voorkeur. Bandcoach Jan Lucas van Velzen, gitaardocent voor Zinder, begeleidt de band(s) richting het eindconcert op zondag 31 maart 2019. Ben je geïnteresseerd, speel je een instrument of hou je van zingen  en wil je vrijblijvend komen kijken aanstaande vrijdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur, neem gerust je instrument mee en kom kijken. Voor meer praktische info over het project kun je ook terecht op de website Zinder.nl. Ken je iemand die mogelijk interesse heeft? stuur dit bericht gerust door!
  
---
  
22-12-2018 Prettige feestdagen!! 22-12-2018 Beelden uit 'De Velder'
    
Alle deelnemers aan Rockin' Old School vanaf het eerste uur tot vandaag én alle andere betrokkenen bij dit mooie fenomeen wensen we prettige feestdagen, een fijne jaarwisseling en een voorspoedig 2019! Cultura medewerkster Christel Magendans zond deze beelden in van het optreden in de Velder vorige week zondag 16 december. Christel dank!
    
--- ---
    
16-12-2018 The Arches in de Meerpaal 05-12-2018 Blues Project in Wageningen 05-12-2018 ROS in de Velder
  
ROS deelnemers Arjen Boersma en Chris Blankenburgh traden op woensdag 12 december op in het programma Cultuur voor Ouderen in buurthuis de Meerpaal in Ede. Klik hier voor een impressie van deze sympathische middag.   Op dinsdag 18 december speelt The Blues Project op een kerstviering van 18.15 tot 19.15 uur in het Gala gebouw van de WUR in Wageningen (direct bij de entree). Fans zijn welkom! (Bron: Onno Knol) Zondag 16 december gaat De Velder weer live met medewerking van verschillende bands van Rocking Old School. Met medewerking van Greyhound Jam, The Beatleband, Old, Bold & Grey, Old Spice en Patrikc's Selection! Ook is het mogelijkheid om in te schrijven voor de rijsttafel! Kosten € 7,00 per persoon. Graag opgeven voor 14 december via activiteiten@develder.nl of bel met 0318 625 507. Tijden zijn van 15:00 tot 21:00, rond 18:00 kunt u aanschuiven aan de rijsttafel. Kijk op www.develder.nl  (Bron: Jan Bansema)
       
---    
  
05-12-2018 ROS in de Gelderse Vallei en in Philadelphia! 01-12-2018 ROS EDITIONS#9 van start 01-12-2018 dBidh uit Den Haag opent congres
    
Evenals vorig jaar was de Sint weer in ziekenhuis de Gelderse Vallei vandaag. Ook dit jaar waren er 3 ROS-sers om de muziek te verzorgen op de kinderafdeling. Jan Bansema (gitaar en zang), Maud de Rochemond (keyboard en zang) en Willem ten Brink(zang en bluesharp). Maar......dat was niet alles, want in de avond zijn de ROS-muzikanten bij Philadelphia aan de Hakselseweg in Ede. Daar wonen mensen met een beperking zelfstandig, maar wel begeleid. (Bron: Willem ten Brink)
 
Vrijdagochtend 30 november vond de start van ROS EDITIONS#9 plaats. Er waren 20 muzikanten aanwezig om ervaringen uit te wisselen over ROS PAKT UIT #8 in Chillerz afgelopen zondag en nieuwe bands te vormen. Aan het eind van de ochtend waren er 3 bands. In één van deze bands is nog plaats voor een drummer en er is dus ook nog ruimte voor een 4e band. Voor de eindpresentatie op zondag 10 februari 2019, opnieuw in Café Chillerz heeft 'Old Spice' al een optie genomen.
De Haagse band dBidh - die we kennen van hun gastoptreden tijdens ROS PAKT UIT#3 op 7 mei 2017 in Cultura - verzorgde de muziek tijdens het landelijke congres ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’ in het NBC-gebouw in Nieuwegein op woensdag 28 november. Dit filmpje geeft een idee van wat een ROS band mag verwachten van ingaan op zo'n uitnodiging.
 ROS DGV   
  
--- --- ---
 
27-11-2018 Foto impressie (Rob Halewijn) 26-11-2018 Eindpresentatie in Den Haag
26-11-2018 ROS HUB 16-11-2018
 
Foto impressie van ROS PAKT UIT#8 in Café Chillerz'.

Ook in Den Haag en in Tiel (Facebook) vonden eindpresentaties plaats van ROS-bands. Hier twee filmpjes uit Den Haag: 1 en 2 (De gitarist is coach Remco Visker).
Op 16 november werd er weer goed gebruik gemaakt van de ROS HUB in lokaal 0.40. Elke vrijdagmiddag zijn liefhebbers van ROS daar van harte welkom om kennis te maken met ROS, te jammen, een workshop te organiseren, het repertoire aan elkaar te presenteren of iets compleet nieuws te bedenken. Cultura stelt deze ruimte beschikbaar van 12.00 uur tot 15.00 uur. De entree bedraagt € 5,00 pp en tickets zijn aan de kassa te koop.
ROS HUB 16-11-2018
Foto: Anke Wit
 
---
    
26-11-2018 Voortgang ROS - Banddate - Banddeals 26-11-2018 Impressie van een geweldige middag in Café Chillerz! 26-11-2018 Flyer Bluesproject Contn'd 
  
Op vrijdag 30 november a.s. zijn alle liefhebbers die actief met rockmuziek bezig willen zijn weer van harte welkom in Cultura. We verzamelen vanaf 09.30 uur in Café Cultura en vanaf 10.00 uur beginnen we weer met het samenstellen van (nieuwe) bands. Hét moment om voor de eerste keer in een band te gaan spelen, met een complete band in te schrijven, muzikanten te vinden waarmee je je favoriete nummers kunt gaan spelen. Zoals bijvoorbeeld de muziek van J.J. Cale (initiatief: Wim Meekels), eigen nummers maken (idee: Rob Koel), nummers van The Shadows spelen (wens: Roel Meerveld) of een gewoon succesvolle band voortzetten. Kom vrijdag a.s. langs en shop jezelf een band in!    RPU#8 BPC
  
---
  
20-11-2018 Programma 25 november 2018 20-11-2018 Chillerz Agenda 20-11-2018 Bericht over ROS-coach Rob
  
Op zondagmiddag 25 november vindt de 8e ROS PAKT UIT plaats in Café Chillerz op het marktplein in Ede. Voor de 8e keer op rij brengen vier bands van Rockin' Old School een setlist op het podium die zij de afgelopen weken in de Cultura popstudio's hebben voorbereid. De 8-koppige formatie Greyhound Jam opent het concert om 14.30 uur, gevolgd door The Blues Project. Rond vieren is het podium voor The Beatleband en Old, Bold & Grey neemt de slotact van RPU#8 voor de rekening. De entree is gratis!

Ben je 49 plus en zou je ook wel (weer) eens in een band willen spelen? Kom dan vrijdagochtend 30 november naar Cultura waar vanaf 09.30 uur een nieuwe groep senioren in vier te vormen bands aan ROS EDITIONS#9 begint.
Agenda Chillerz Rob Halewijn
    
---   
   
16-11-2018 Draaiboek RPU#8 24 november 16-11-2018 Draaiboek RPU#8 24 november 16-11-2018 Greyhoud Jam treedt op in Nijkerk
  
RPU#8 Zaterdag 24 november
Vervoer apparatuur
-    Van Cultura naar Café Chillerz
-    Marktplein Ede

Organisatie/toezicht Rob Halewijn
13.00 uur Cultura (Rob en OBM aanwezig)

14.00 uur aanleveren apparatuur in Café Chillerz
-    1 pa + monitoren
-    5 microfoons en 5 standaards
-    8 muzieklessenaars
-    4 gitaarversterkers
-    1 basversterker
-    1 keyboardversterker
-    1 keyboard
-    1 drumset
-    Alle noodzakelijke kabels
-    Effectapparatuur
15.00 uur klaar

N.B. Muzikanten kunnen 25-11 eigen equipment meenemen.

Vervoer terug op maandagmiddag 26 november (Cultura facilitair in overleg met Café Chillerz).
RPU#8 Zondag 25 november
-    Cafe Chillerz
-    Marktplein Ede

12.00 uur Opbouw backline (coaches)
                  Set-up videoregistratie (Zwanenburg Films)
13.00 uur mini-soundcheck
14.00 uur zaal ‘leeg’
14.30 uur                   Greyhound Jam
- Setlist max. 30’
15.10 uur                   The Blues Project
- Setlist max. 30’       
15.50 uur                   The Beatleband
- Setlist max. 30’
16.30 uur                   Old Bold & Grey
- Setlist max. 30’
17.00 uur Einde ROS PAKT UIT#8

Tot 20.00 uur nazit/CHE band*/Jam

*CHE band maakt gebruik van Cultura apparatuur

Aantal deelnemers totaal   31
Op zondagmiddag 13 januari 2019 treedt Greyhound Jam van 15.00 tot 16.00 uur op, op het zondagmiddagpodium van de Bibliotheek in Nijkerk. Greyhound Jam, een groep 49+ amateurs ontstaan uit Rocking Old School Ede, speelt populaire rocknummers van de 50er jaren tot heden. Gedreven door vriendschap, verbinding vindend via het samen muziek maken, zonder pretenties maar met veel plezier. De toegang is gratis! 
  
---
     
12-11-2018 ROS HUB vrijdag 16-11-2018 12-11-2018 ROS HUB vrijdag 16-11-2018 (vervolg) 12-11-2018 ROS HUB vrijdag 16-11-2018 (vervolg)
  
Vrijdag 16 november organiseren we weer met zijn allen  de HUB  SESSIE op podium 040 vanaf 12.00 Cultura. We maken er weer een gezellige happening van. 

Uitgangspunt:  Lekker je Ding doen op muzikaal gebied. Ook het moment om weer eens in een band te gaan spelen. In principe zijn versterkers en zanginstallatie aanwezig.

Geef graag even op als je iets speciaals wilt spelen per email: rob.koel@gmail.com of wapp 06-13838948

 Even wat aandachtspunten:

- Mag het alleen akoestisch? Belangrijkste uitgangspunt is  dat ieder zijn ding kan doen. En de instrumenten op akoestisch niveau zijn afgesteld. Dus als je een electrische gitaar hebt en je wilt er mee voor de dag komen met een paar nrs kan dat natuurlijk ook. Net zoals keyboards , bas enz...

-Moet het solo? Nee hoeft niet, je kan ook combi's maken met de aanwezige muzikanten.  Neem dat wel een paar kopieetjes mee van je muziek. Dus mee doen met 1e 2e 3e gitaar. extra Mondharmonica, 1e, 2e, 3e stem enz...

Welk niveau? Vragen over het niveau: van beginner tot gevorderde.  Gaat er om dat we lol hebben met het muziek maken. En dat we van elkaar kunnen leren. Het is de bedoeling dat je ook feedback geeft/krijgt. Daarom is het ook als je niet komt spelen leuk en leerzaam om aanwezig te zijn. 

- Alleen voor ROSSERS? Het is voor iedereen dus als je vrienden of kennissen hebt waarvan je vermoed dat ze een DING kunnen doen; neem ze mee! Dan worden ze automatisch ROSSER.

-Welke Stijl? Maakt niet uit. Maar zou het wel leuk vinden als wat er mensen met jazz, country  kunnen komen spelen.


- Hoe zit het met de Lunch? Heb je al gedaan. Maar er zijn broodjes, koffie, melk..... (Café Cultura)

- Welke muziek is er al doorgegeven? Vorige keer heb ik diverse  mailtjes gekregen van Artiesten. Onderstaand de nummers die we hebben gespeeld:

Route 66, Imagine  John Lennon,  Need your love so bad,Julia Beatles, Heart of gold , Back in the USSR, Dont let me down, Blues diverse, Wat je van Beren Kan leren, Wild Horses Stones, The River Bruce springsteen, Hey Jude, Honky Tonk, The Thrill is gone, Love in Vain  stones, Dead flowers  Stones, Vliegerlied, Call me the Breeze, Let it be, Get Back

 Als je nog nrs wilt doorgeven stuur mij dan een berichtje.

rob.koel@gmail.com of 06-13838948 

Tot vrijdag!  

Entree: € 5,-- aan de Culturabalie

  
--- --- ---
  
12-11-2018 Bandleden gezocht voor J.J. Cale repertoire
10-11-2018 Podiumprogramma en voorbereiding Chillerz 06-11-2018 Interessante PODIUMKANS voor ROS BANDS!
 

Dit weekend kwam de vraag binnen of er muzikanten zijn die het leuk vinden om een nieuwe band te formeren met alleen muziek van J.J. Cale. Mail met initiatiefnemer Wim Meekels via de ROS POOL ('vinden en gevonden worden'). Belangrijke informatie over ROS PAKT UIT#8 in Café Chillerz op
Zondag 25 november 2018.
- Opbouw podium 11.00 tot 12.00 uur
- Soundcheck mogelijk vanaf 12.00 uur
- Aanvang concert 14.30 uur
(Entree gratis).
- 30' per band
  - N.B.: zorg voor vlotte changementen
Einde ROS PAKT UIT 17.00 uur/17.30 uur

18.00 tot ca. 20.00 uur CHE band (twintigers)
Jammen wordt toegejuicht. 

Deelnemende bands in willekeurige volgorde (indeling volgt nog): Beatle band, Greyhound Jam, Old-Bold en Grey,  The Blues Project.

Aanwezige Cultura apparatuur:
1 pa + monitoren
5 microfoons en 5 standaards
8 muzieklessenaars
4 gitaarversterkers
1 basversterker
1 keyboard
1 drumset
Alle noodzakelijke kabels
Effectapparatuur

Eigen instrumenten en apparatuur welkom en bladmuziek drumsticks, effectapparatuur etc.!

Aanleveren Cultura apparatuur kan op zaterdag vanaf 13.00 uur of op zondagochtend 11.00 uur.

Verzoek aan de coaches: coördinatie en zorg voor techniek

Punt van aandaacht:
1. Aanleveren apparatuur op zaterdag of zondag
    Inladen vervoer uitladen
2. Ophalen apparatuur op maandag.   
    Inladen vervoer uitlaten

Robin Zwanenburg van Zwanenburg films legt alles vast op video en zorgt voor extra licht.
Het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) zoekt een band/muzikanten die op woensdag 28 november in Het NBC-gebouw in Nieuwegein willen optreden t.g.v. het congres ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’. Bands/Contactpersonen kunnen voor meer informatie en voor het maken van nadere afspraken contact opnemen met Ingrid Smit van het LKCA via doorkiesnummer: 030 7115117.  De reisset die we van ‘Idee in Uitvoering’ kregen staat – zoals altijd – ter beschikking voor ROS ON TOUR activiteiten. Klik hier voor meer informatie over dit jaarlijkse congres waar het LKCA dit jaar voor het eerst een actieve bijdrage aan wil leveren. Het LKCA wil zo kunst en cultuur meer binnen te krijgen in de wereld van zorg en welzijn.  Het gaat om korte optredens bij de inloop in de ochtend en de uitloop naar de lunch. Meer info natuurlijk ook via: rockingoldschool@gmail.com
    
  
26-10-2018 Impressie The Blues Project!
 18-10-2018 ROS HUB actief op vrijdagmiddag 19 oktober 18-10-2018 'Vergissing van de bank in uw voordeel'
  
Afgelopen zondag heeft The Blues Project een succesvol optreden gehad in De Velder. Hier twee links voor een impressie:  https://youtu.be/ttShEVUfj9E
en: https://youtu.be/S32inDRGCBs


Vrijdag a.s. wordt er weer een ROS HUB georganiseerd! Van 12.00 uur tot 15.00 uur zijn er weer activiteiten gepland. Cultura stelt lokaal 0.40 (met tribune) beschikbaar voor bands die hun setlist ten gehore willen brengen voor publiek, muzikanten of bands  die een jam willen organiseren, een lezing, workshop of welke passende activiteit dan ook. De tribune heeft ca. 50 zitplaatsen. Deelname kost € 5,-- p.p. te voldoen bij de entreebalie van Cultura. Het repetitierooster van ROS EDITIONS#8 telt dit keer 9 repetities i.p.v. de gebruikelijke 8. Volgende week is het Herfstvakantie en in het rooster staat na die week 9 november genoemd als volgende repetitie. 2 november is over het hoofd gezien... KIik hier voor het aangepaste rooster met 9 repetities dit keer.
  
---
  
16-10-2018 Maar liefst 4 ROS bands in de Velder! 27-09-2018 Manifestatie Walking Football Leeuwarden 25-09-2018 ROS HUB!
  
Op zondag 21 oktober a.s. van 15.00 -18.00 uur treden 4 ROS bands op in Wijkcentrum de Velder in Ede. 4 bands ontstaan uit Rockin’Old School in Cultura. Er is een geweldige playlist van blues tot rock. Kom dansen, luisteren naar spetterende nummers van de Stones, Beatles, Zztop, BB King, Jl Hooker, Muddy Waters maar ook Oasis en vele anderen . Kortom voor ieder wat wils.

15.00-15.30 The original Greyhound Jam
15.30-16.30 The Blues Project
16.30-17.00 BeatleBand
17.00-18.00 Braveheart Band

De entree is gratis!
Adres: De Velder, Munnikenhof 17 Ede

Zie ook promotie in Ede Stad
Klik hier voor een eerste impressie van de manifestatie Walking Football van het Nationaal Ouderenfonds i.s.m. Rockin' Old School Ede en Keunstwurk Friesland. Er waren optredens door o.m de bands Feel the mix (Friesland) en dBidh (Den Haag). Vrijdag is er weer de ROS HUB van 12.00 tot 15.00 uur in lokaal 0.40! De Braveheart band zal eerst om 12.30 uur een klein optreden doen. Dus gewoon kijkpubliek is ook welkom om eens kennis te maken met de Rocking old School, waarna de sessie kan beginnen. Ieder kan zijn ding doen met instrumenten en zang. De huisband is er dan voor de begeleiding.
---
  
21-09-2018 Goeie start ROS DANCE!
21-09-2018 Beatles Band goed van start!
19-09-2018 Steppenwolf project...
 
Met 12 deelnemers aan de gratis dansles ROS DANCE door dansschool Annemieke kunnen we spreken van een succesvolle start avn stijldans en rock ´n rolldans in Cultura! In twee keer een half uur kregen de dansers de quickstep en de cha-cha-cha in beginsel al onder de knie.

Bekijk deze impressie en neem ook het moedige besluit je volgende week vrijdag 28 september bij deze dansers te voegen! 

Meedoen kan via deze link:
Dansschool Annemieke.
De Beatles Band is goed van start gegaan met Daniel, Jannie, Paul en Rob. Met nrs als Get Back, Hey Jude en Ive got a feeling . En natuurlijk goede coaching van Roy en Rob. We zoeken nog een keyboard m/v.. Kom vrijdag 28 september om 10 uur meespelen. 


De komende maanden wil ik enkele nummers van steppenwolf instuderen. En natuurlijk ook een keer optreden met het resultaat. Voorbeeld is de cd /lp Steppenwolf live ! Met nummers als the Pusher, Hey Lawdy Mama, From here to There Eventually, Draft Resister, Magic Carpet Ride, Desperation, Hoochie Cootchie Man, en natuurlijk Born to be Wild. Voel je hiervoor, stuur me een mail dan zal ik je de eerste acoordenschema's en teksten sturen. Mogelijk vrijdag al proberen: Born to be wild, the Puisher en Hoochie Coochie Man..  (bericht van onnoknol@gmail.com).
 
---
Nieuws-archiefMediapartners

- Ede TV/Ede FM
- Ede Stad
- Edese Post

Meedenkers/partners
.
- Malkander
- Wijkregie Ede Centraal
- Binnenstadsmanagament Ede
- Bewonersvereniging Ede Centrun (BEC) .
- Dien je Stad.

Copyright 2016 - Rockin' Old School Ede